Aanbod coaching
Onze deelnemers zijn bondgenoten van elkaar, geen lotgenoten. Daarnaast is het onze diepe overtuiging dat het gebruik van stigmatiserend, psychiatrisch jargon averechts werkt.
Als uitgangspunt hanteren wij: ‘all drama must remain on stage ‘, wat wil zeggen dat je tijdens de coaching van de coach en de andere deelnemers leert hoe je het beste vorm kunt geven aan jouw kwetsbare kant, zodat je kunt opbloeien in de door jou gekozen loopbaan. Daarnaast bieden we ruimte om uit te vinden welke type baan er het beste bij je past. We gaan tijdens het coachingstraject dus samen op zoek naar het ‘ideale scenario.’
Een (of meerdere) psychose(s) meemaken bemoeilijkt het uitstippelen van een eigen loopbaan. Er bestaat geen kant en klaar recept om 1,2,3, effectief met die gevoeligheid om te gaan. Een psychotische episode wordt niet zonder reden een levens-veranderende gebeurtenis genoemd. De fundamentele verandering die ten grondslag ligt aan de psychose nodigt uit om opnieuw naar persoonlijke waarden en overtuigingen te kijken.
Over het algemeen wordt er ‘op de werkvloer’ (virtueel of fysiek) nog nauwelijks openlijk gesproken over psychose-gevoeligheid. Dit weerspiegelt de maatschappelijke realiteit waarbinnen psychoses nog niet volledig geaccepteerd zijn. Omdat dit gegeven een lastig spanningsveld met zich meebrengt, is het zinvol om je persoonlijke waarden in een veilige setting nader te onderzoeken. En, het is kansrijker om dit in groepsverband te doen dan één op één.
De stichting werkt samen met professioneel opgeleide coaches. Bovendien hebben ze allemaal ervaring met het werken met psychosegevoelige mensen.
Klik hier voor het overzicht van de coaches
Coaching instituut voor mensen met psychosegevoeligheid