Inspiratie en kennis delen

Hierbij een selectie uit de toenemende informatie over leven met psychose(s).
Artikelen zijn ook opvraagbaar via info@vandewereld.org

2024. Nieuwe podcast! Vergezeld door psychiatrisch verpleegkundigen Lieke & Pip, deelt Dr. Jules Tielens (1960), praktische tips, herkenbare verhalen en pakkende casuïstiek.
December 2020. Zanger Stef Bos schrijft een muziekstuk en geeft een optreden voor ervaringsdeskundige Catharina. Met dank aan KRO/NCRV.
Juni 2020. Een blik op Hypersanity van de BBC. In het Engels uiteengezet in een filmpje van 4 minuten en 21 seconden.
Februari 2024. Oud-deelneemster Sabijn Lauwerier aan het woord in een interview met Marieke Buijs, journaliste voor Vrij Nederland.
November 2020: artikel in het Financieel Dagblad: ‘Hoe ga je om met psychische problemen op het werk?’ door Brenda van Osch. Stichting Van de Wereld heeft hier bijdrage aan geleverd.
Mei 2020. Wie na een psychose aan het werk wil, krijgt te maken met flinke vooroordelen. Een journaliste van Psychologie Magazine nam deel aan een coachingsessie van Van de Wereld en schreef er een stuk over.
2023. Official trailer 'A Tiger in Paradise' - een met humor benaderde surrealistische reis naar de unieke creatieve geest van José González.
Juni 2020: artikel in het NRC Handelsblad door Monique van Oostrum: ‘Brij in je brein. Hoe het is om te leven met een psychose.’ Download artikel als PDF
Maart 2020. Oud-deelneemster bij Van de Wereld, Aya schreef een blog over haar ervaringen tijdens het coachingstraject.
Oktober 2018: interview met Claartje Kruijff, voormalig Theoloog des Vaderlands in de Volkskrant: "De zin van het leven heeft ook te maken met hoe je het leven aangaat."
Augustus 2017. 2DOC – Makers van Morgen. Naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Ingewikkeld’ van Sven Unik-id.
Augustus 2016. Een psychose kan iedereen overkomen. “Kinda took me off the planet”. Verschillende verhalen worden in deze video gedeeld.
December 2014: Interview met Wouter Kusters in het tijdschrift Vrij Nederland.
Oktober 2014. Ruim 83.000 keer is de TEDx presentatie van hoogleraar psychiatrie van Jim van Os al bekeken. Een progressieve insteek over waanzin en wie dat kan beoordelen. Eye-opening, mèt gevoel voor humor!
Ben jij Van de Wereld? Animatie gemaakt door Jan Rothuizen voor de oprichting van de stichting.
Augustus 2013. Indrukwekkende TEDTalk van Dr. Eleanor Longden: "Diagnosed with schizophrenia, hospitalized, drugged, Longden was discarded by a system that didn't know how to help her. She tells the moving tale of her years-long journey back to mental health, and makes the case that it was through learning to listen to her voices that she was able to survive."

Deze selectie is door medewerkers van de stichting gemaakt.

Voel je vrij om jouw suggesties met de Van de Wereld community te delen.