Lezen helpt om je eigen ervaringen in perspectief te plaatsen,
relativeert en geeft nieuwe inzichten.

Heb je tips die je wilt delen? Neem dan contact met ons op.

Paul Verhaeghe

Waar komt de angst voor het abnormale en irrationele vandaan? Vrezen we de ander, of maakt het ons onzeker over hoe normaal we zelf eigenlijk zijn? Paul Verhaeghe herleest Foucault en onderzoekt de hedendaagse kijk op waanzin.

Saskia Schepers

Met dit boek geeft de auteur nieuwe perspectieven en tools om de capaciteiten van alle soorten breinen te benutten op het werk.

Brené Brown

In 'De moed van imperfectie' moedigt Brené Brown je aan perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Lewis Mehl -Madrona

Lewis Mehl-Madrona put uit de wijsheid van 'Native Americans.' "Creation stories are also important because the final story about how you or I got well must be compatible with the story about how we got sick, or the treatment will never work." Heel inspirerend, voor wie van spiritualiteit houdt.

Annemiek Dols & Moniek van Dijk

In Koorddanser laten mensen met een bipolaire stoornis zichzelf zien, in woord en in beeld. Dit boek wil bijdragen aan het doorbreken van het stigma.

Wouter Kusters

Kusters beoogt met dit boek datgene wat wij als normaal beschouwen, en wat niet, opnieuw te classificeren. Hij baseert zijn argumentatie op mystiek en filosofie.

Jules Tielens

‘In gesprek met psychose deel II’ is net als deel I bedoeld om mensen op een nuchtere manier te enthousiasmeren in hun werk met psychose gevoelige mensen.

Graham Thornicroft

Dit boek uit 2006 beschrijft zowel de persoonlijke als de sociale gevolgen van psychoses. Graham Thornicroft schuwt de term ‘discriminatie’ niet en bepleit dat een samenwerking tussen mensen ‘met’ en mensen ‘zonder’ psychose-gevoeligheid heilzaam is voor beide partijen.

Marius Engelbrecht

‘De onttovering van de waanzin’ bespreekt hoe tussen 1560 en 1700 in West-Europa werd gedacht over de werking van de menselijke geest en over waanzin in het bijzonder.

Egbert Tellegen, Huub Mous & Daan Muntjewerf

In het boek ‘Tegen de Tijdgeest’, kijken drie ervaringsexperts terug op de psychose die zij tijdens hun adolescentie doormaakten. De VPRO besteedde er een boekbespreking aan.