Waar komt de angst voor het abnormale en irrationele vandaan? Vrezen we de ander, of maakt het ons onzeker over hoe normaal we zelf eigenlijk zijn? Paul Verhaeghe herleest Foucault en onderzoekt de hedendaagse kijk op waanzin.
Met dit boek geeft de auteur nieuwe perspectieven en tools om de capaciteiten van alle soorten breinen te benutten op het werk.
In 'De moed van imperfectie' moedigt Brené Brown je aan perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.
In Koorddanser laten mensen met een bipolaire stoornis zichzelf zien, in woord en in beeld. Dit boek wil bijdragen aan het doorbreken van het stigma.
Kusters beoogt met dit boek datgene wat wij als normaal beschouwen, en wat niet, opnieuw te classificeren. Hij baseert zijn argumentatie op mystiek en filosofie.
‘In gesprek met psychose deel II’ is net als deel I bedoeld om mensen op een nuchtere manier te enthousiasmeren in hun werk met psychose gevoelige mensen.
Dit boek uit 2006 beschrijft zowel de persoonlijke als de sociale gevolgen van psychoses. Graham Thornicroft schuwt de term ‘discriminatie’ niet en bepleit dat een samenwerking tussen mensen ‘met’ en mensen ‘zonder’ psychose-gevoeligheid heilzaam is voor beide partijen.
‘De onttovering van de waanzin’ bespreekt hoe tussen 1560 en 1700 in West-Europa werd gedacht over de werking van de menselijke geest en over waanzin in het bijzonder.
In het boek ‘Tegen de Tijdgeest’, kijken drie ervaringsexperts terug op de psychose die zij tijdens hun adolescentie doormaakten. De VPRO besteedde er een boekbespreking aan.
Coaching instituut voor mensen met psychosegevoeligheid