Veel gestelde vragen

Bieden jullie een therapie aan

Het coaching traject is nadrukkelijk geen therapie. Het gaat om erom de regie te herpakken over je eigen ‘zijn’ en je eigen leven. Meerdere cursisten zijn naast de coaching eveneens in therapie.

Worden de kosten door (zorg)verzekering gedekt

De kosten van het coaching traject worden bewust zo laag mogelijk gehouden. Dit kan dankzij de medewerking van het gehele team, inclusief de coaches, en omdat we geen winstoogmerk hebben. Over het algemeen worden de kosten door de deelnemers zelf gedragen en steeds vaker door werkgevers. We hebben geen afspraken met (zorg)verzekeraars.

Hoe weet ik of ik er ‘klaar’ voor ben

Neem contact met ons op en dan bespreken we samen waar je staat op dit moment. Wat kan je aan? Wat wordt er van je verwacht? Wat is een zinvolle volgende stap?

Is coaching wel iets voor mij

Als je de moed en wat energie hebt om verandering aan te brengen, dan is coaching zeker wat voor jou.

Ik ben nog in therapie, raden jullie het aan om deel te nemen

Dat kunnen we het beste samen overleggen. Stuur ons een e-mail en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken. Er zijn oud-deelnemers die ook nog in therapie waren en die het coaching traject als een verademing hebben ervaren.

Zijn alle deelnemers psychosegevoelig

Ja. De ervaring die jij hebt ondergaan is een hele persoonlijke. Maar wat de groep bindt is een ontwrichtende ervaring met veel impact voor henzelf en hun omgeving in de vorm van een of meerdere psychoses.

Hoe kan ik mijn twijfel wegkrijgen

Niet. Twijfelen is niet alleen menselijk, het is vaak een teken van intelligentie. Waarom zou je niet meedoen? Bespreek het met ons en of met een van de oud-deelnemers. Ons advies: volg je gevoel.

Ik kan het niet betalen, is daar een oplossing voor

We doen er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Als je budget het niet toelaat, dan is dat bespreekbaar. Wellicht zijn er individuele subsidiemogelijkheden in jouw specifieke geval.

Ik wil jullie werk voor psychosegevoelige mensen ondersteunen, kan dat

We werken veel met vrijwilligers. Heb je een bepaalde competentie die je graag inzet? Neem dan contact met ons op. Aangezien ons budget beperkt is zijn we afhankelijk van donateurs. Wil je ons werk ook steunen? Dat kan.

info@vandewereld.org