Veel gestelde vragen

Bieden jullie een therapie aan

Het coaching traject is nadrukkelijk geen therapie. Het gaat om weer regie te krijgen over je eigen ‘zijn’ en je eigen leven. Meerdere deelnemers aan Van de Wereld zijn ook nog in therapie.

Worden de kosten door (zorg)verzekering gedekt

De kosten van het coaching traject zijn zo laag mogelijk gehouden. Dit kan dankzij de medewerking van de coaches en omdat we geen winstoogmerk hebben. De kosten worden meestal door de deelnemers zelf gedragen en ook vaker door werkgevers. We hebben geen afspraken met (zorg)verzekeraars.

Hoe weet ik of ik er ‘klaar’ voor ben

Neem contact met ons op en dan spreken we het door. Wat kan je aan? Wat wordt er van je verwacht? Dat kunnen we dan allemaal bespreken.

Is coaching wel iets voor mij

Als je de moed en wat energie hebt om verandering aan te brengen, dan is coaching zeker wat voor jou.

Ik ben nog in therapie, raden jullie het aan om deel te nemen

Dat kunnen we het beste samen overleggen. Stuur ons een e-mail en we bellen je terug om de mogelijkheden te bespreken. Er zijn eerdere deelnemers die ook nog in therapie waren en die het coaching traject een verademing hebben ervaren.

Zijn alle deelnemers psychosegevoelig

Ja. De ervaring die jij hebt ondergaan is een hele persoonlijke. Maar wat de groep bindt is een levensontwrichtende ervaring in de vorm van een of meerdere psychoses.

Hoe kan ik mijn twijfel wegkrijgen

Niet. Twijfelen is niet alleen menselijk, het is vaak een teken van intelligentie. Waarom zou je niet meedoen? Bespreek het met ons en of eerder deelnemers. Ons advies: volg je gevoel.

Ik kan het niet betalen, is daar een oplossing voor

We doen er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Als je budget het niet toelaat, laten we dat dan bespreken. Wellicht zijn er individuele subsidiemogelijkheden in jouw specifieke geval.

Ik wil jullie werk voor psychosegevoelige mensen ondersteunen, kan dat

We werken veel met vrijwilligers. Heb je een bepaalde competentie die je graag inzet, neem dan contact met ons op. Ons budget is beperkt en zijn afhankelijk van donateurs, wil je ons werk ook steunen? Dat kan.

info@vandewereld.org