Coaching

Na een psychotische ervaring kun je je kwetsbaar voelen. Tegelijkertijd wil je volwaardig meedoen aan het arbeidsproces en niet met fluwelen handschoenen worden behandeld. In de praktijk wringt dit wel eens.

Van de Wereld organiseert groepscoaching voor ambitieuze mensen met psychose gevoeligheid. Tijdens een reeks van acht sessies bespreken we verschillende thema’s en brengen we de obstakels in kaart. Wat betekent deze gevoeligheid voor je werkende leven? Is de manier waarop je naar jezelf kijkt veranderd door je psychose, en hoe kun je dat beeld positief bijstellen? Wat is een functionele aanpak om met die gevoeligheid om te gaan wanneer je je wilt blijven ontwikkelen op werkgebied? Vertel je het wel aan je werkgever of juist niet?

Elke sessie staat in het teken van een specifiek thema. De combinatie van theorie die aangereikt wordt met de ruimte die de coach schept voor persoonlijke verhalen, geven je inzicht in de uitdagingen waar je voor staat. De gezamenlijk zoektocht naar antwoorden en mogelijkheden werkt verbindend. Stichting Van de Wereld is zich er van bewust dat ‘inzicht’ niet hetzelfde is als ‘uitzicht.’ Daarom is de coaching gericht op het ondersteunen bij jouw proces om uiteindelijk zelf een gewenst uitzicht te schetsen voor je carrière.

Ongeveer 3 op de 100 mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychose.  Dat is veel. Toch praten de meeste mensen er niet openlijk over. Een psychose is een ‘life changing event’. De ervaring zelf kan bijzonder en verrijkend zijn, het verdriet erna en de verwerking is mogelijk moeilijker.

Vanwege het feit dat psychoses nog een taboe zijn, en omdat een opname een traumatiserende ervaring kan zijn, kunnen mensen die een psychose hebben meegemaakt last van het gevoel ‘anders te zijn’ en van schaamte. Van de Wereld richt zich op normalisering en het cultiveren van zelfrespect. Taal speelt daarbij een belangrijke rol.

Stichting Van de Wereld waarborgt te allen tijde de anonimiteit van de cursisten. Alleen de cursisten kennen elkaars naam en verhaal. Het is een plek waar je leert en naartoe terug kunt keren. Het is ook een plek waar je kracht kunt halen uit de pragmatiek van de bijeenkomst en de mogelijkheid krijgt om een waardevolle bijdrage te leveren.

Klik hier voor data, locatie en aanmelden.