Een verhaal geeft zo veel inzichten

Lezen helpt te relativeren, je eigen ervaringen in perspectief te plaatsen, te leren van inzichten en je te laten inspireren. Geniet van deze selectie. Heb je ook tips die je wilt delen, neem dan contact met ons op.

Het is Kusters’ nadrukkelijke bedoeling de medisch/psychiatrische classificaties van de waanzin met de sterk normatieve opvattingen over wat normaal is en wat niet, achter zich te laten en toe een nieuwe classificatie te komen gebaseerd op de mystieke en filosofische ideeën.

Sven kreeg in zijn jonge leven af te rekenen met meerdere psychosen. Periodes waarin hij geestelijk en lichamelijk niet meer functioneerden. Een intiem en eerlijke levensgeschiedenis tot de man wie hij is geworden.

In het boek Tegen de Tijdgeest, kijken drie ervaringsexperts terug op de psychose die zij op jonge leeftijd doormaakten. De VPRO besteedde er een boekbespreking aan. 

In de waan van het leven. Een aangrijpend verhaal van een dochter over haar leven met een vader met psychotische wanen. En hoe zij pas na zijn zelfmoord tot dat besef kwam. Van Mieke Terlouw.

Het is volledig geschreven uit ervaringen uit de praktijk en heeft veel elementen van Motiverend Interviewen. Jules Tielens geeft praktische tips en heldere uitgangspunten. 

Deel 2 is net als deel 1 bedoeld om mensen op een nuchtere manier te enthousiasmeren in hun werk met psychotische mensen.

info@vandewereld.org